Ph.D.forskning

 

Mulighederne for Ph.D.forskning indenfor plastikkirurgi og relaterede områder er talrige. Uanset valg af forskningsområde er det vigtigt at finde et område, det være sig klinisk, biologisk, epidemiologisk eller andet, hvor man får afdækket den eksisterende viden på området, for så at finde og vælge et område som i bredeste forstand har videnskabens, klinikkerens og samfundets interesse. Din personlige interesse er dog den vigtigste, da man vil beskæftige sig med det samme forskningsfelt indgående i op til 3-4 år. En god måde at komme i gang på, er ved f.eks at producere et mindre videnskabeligt arbejde i form af en artikel til et dansk eller udenlandsk tidsskrift, og herigennem få en ide om processen i Ph.D.arbejdet.

Forskningsarbejder som resulterer i enkeltstående artikler er lige værdifulde arbejder, og vil på samme vis indgå i den konstant voksende videnmasse. Når det drejer sig om Ph.D., vil du gennemgå en forskningsmæssig uddannelse, hvor du oplæres i redskaber til at lave din nuværende forskning og i denne sammenhæng sikre gode fremtidige forskningstilgange til din kliniske uddannelse.

 

 

Evt. undersøg om det er muligt at lave et relevant klinisk forskningsprojekt der hvor du er ansat.

Lægeforeningens kursus i hvordan man kommer rationelt igang med forskning kan anbefales.

 

 

Her er nogle enkelte forslag til forskningsområder man kunne overveje:

 

DMG

Formålet med Dansk Melanom Gruppe er at bedre prognose og behandling af patienter med malignt melanom. DMG indeholder protokoller med standardiserede retningslinier for registrering af malignt melanom, kirurgiske behandlingsprocedurer og protokol for observation af patienterne efter primær behandling. DMG ønsker at stimulere til forskning indenfor malignt melanom, både ætiologisk, epidemiologisk og klinisk forskning.

www.melanoma.dk

 

DPM

Dansk Plastikkirurgisk Mammaregister er en vidensbank med oplysninger om brystimplantater og bryst reduktioner fra de klinikker og afdelinger, der registrerer til DPM. Formålet er blandt andet at bidrage til valid og videnskabelig forskning.

www.mammaregisteret.dk

 

DBCG

Danish Breast Cancer Cooperative Group (DBCG) blev grundlagt i 1976 med det formål at sikre en optimal diagnostik og behandling af brystkræft på landsplan. For at opnå det, har DBCG arbejdet på at indføre ensartede retningslinier for hele landet, og siden er såvel den kirurgiske behandling som strålebehandling og medicinsk behandling videreudviklet og evalueret gennem randomiserede forsøg.

www.dbcg.dk

 

KB

Kræftens Bekæmpelse er en privat organisation, hvor cancerforskning udgør en stor del. Her er mulighed for at lave cancerforskning på mange områder. De forskellige forsknings-områder omfatter epidemiologisk, biologisk, psykosocial og klinisk forskning.

www.cancer.dk

www.ypk.dk